(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bramborovomasový gulášek podle mě.. :-))
Potřebné ingredience
1 větší cibule, stroužek česneku, 1 kuřecí prsní řízek, 20 dkg gothajský salám, 8 brambor, hladká mouka, 1 kostka masoxu, koření: sůl, pepř, drcený kmín, majoránka, červená sladká paprika, voda.
Postup přípravy
Cibulku si nadrobno nakrájíme, kuřecí řízek nakrájíme na malé kostičky, salám též na malé kostičky a brambory také na kostičky. Do připraveného hrnce s olejem, dáme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme ji dozlatova osmahnout, přidáme kuř. maso, necháme ho zatáhnout, potom přidáme kostku masoxu, dobře s masíčkem promícháme, pak přidáme salám, brambory-promícháme..vše okořeníme. Sůl. pepř, dr.kmín, majoránka, červená sl. paprika..podlijeme vodou a pod pokličkou pozvolna dusíme.. Občas promícháme.. Ochutnáme maso a brambory a když jsou měkkoučké tak přidáme dva stroužky nalisovaného česneku..dobře vše promícháme a zahustíme moukou+vodou.. podáváme s čerstvoučkým pečivem.Přejeme dobrou chut!!!! Mooooc dobrééé :-)
.....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marci75
(upraveno)
25. 11. 2008, 8:59
Tohle pro obměnu vyzkouším. Po mém bramborovém gulášku by se rodinka utloukla, to kuřecí masíčko v tom bude mňam. Já jinak nedělám s masem, pouze brambory a měkký salám, zahušťuju instantní jíškou, voda s moukou mi to vždycky tak nějak nedobře naředí, takže to chuť srazí a není to ono. Ke konci, než zahustím, přidávám trošku smetany na vaření - pár lžic. Gulášek to zjemní a chuťově zlepší